Verovatno se sećate da su baletanke dugo bile na tronu kada se govorilo o obući za proleće ili leto. I da, treba konačno da zahvalimo što nam stižu novi trendovi, zato što su baletanke bile izuzetno neudobne i bukvalno su nam trajale samo jednu sezonu.

Od pre nekoliko sezona, a posebno od prošle sezone, papuče postaju sve popularnije i postoji mnogo razloga za to. Ovo ne samo da je dobra vest za one koje ih posebno vole, nego je dobra vest za sve i to iz mnogih razloga. Postoji nekoliko razloga zašto su papuče odjedno postale tako popularne i zašto se nose u gotovo svakoj prilici

Svetski modni trendovi su prešli prvi na ovaj tip obuće

Naravno, sve kreće od svetske mode. Sada je to sasvim drugačije, uz posredovanje društvenih mreža, gde najnovije svetske trendove odmah možemo da vidimo. Čak i ne trepnemo, a oni su već stigli i u našu zemlju i u naš grad. Svetski modni brendovi su odlučili da  papuče postanu deo svakodnevnog modnog stila ne samo devojaka, nego i pripadnika muškog pola. Zatim su i druge kompanije i industrije obuće krenule da ih kopiraju, kako to obično biva. Naravno, mnoge poznate svetske ličnosti, a pre svega blogerke su ovaj tip obuće, tačnije papuče i te kako promovisale. Tako da, papuče pre svega su zbog toga opet postale toliko popularne da ih možete nositi u  bilo koju kombinaciju. Ali ovo nije ništa loše, jer papuče imaju toliko prednosti.

Papuče su možda i najudobniji tip obuće

Kada nešto modni trendovi diktiraju vi to možete da prihvatite, ali možete i da ignorišete. Većina prihvata čak i onda kada im se ne sviđa  u početku. Međutim, sa papučama to nije slučaj. Ne postoji osoba koja ne voli da joj bude udobno. Ne bih ih sve devojke i momci ovog sveta tako lako prihvatili i nosili uz sve odevne kombinacije da one nisu tako udobne. Dakle, one su postale planetarno popularne pre svega zbog svoje udobnosti. Zbog toga su ih svi tako lako prihvatili. I sami znate da postoje određeni trendovi, kojima je potrebno zaista mnogo više vremena da bi postali tako planetarno popularni, ali to nije slučaj sa papučama, jer bar jedan par svi imamo. Naravno, mi ovde govorimo o papučama kao modnom detalju, ali o tome više u sledećem pasusu.

Papuče su sada modni detalj broj jedan

Pazite kakve papuče birate i kako ih uklapate, jer će se one i te kako primetiti. Papuče koje nosite u grad ili u šetnju su one papuče koje se razlikuju od kućnih papuča ili papuča za plažu. Da, to su posebne papuče, papuče, koje su zapravo jedan modni trend. Papuče u raznim bojama, sa različitim natpisima, papuče na platformu, sa krznom ili sasvim jednostavne – svejedno je, sve su ove vrste i te kako poželjne i tražene. To možete shvatiti čak i kada samo uđete na društvene mreže, na instagram ili fejsbuk ili posetiti nečiji blog. Videćete da kako ide lepo vreme blogerke se trude da pored patika sve više u nekoj opuštenoj, ali i elegantnijoj varijanti nose i papuče, pa vam tako mogu dati i insipiraciju da ih i vi nosite.