najlakša i najpovoljnija Internet kupovina

Telefoni

011 635 8440
011 343 07 96
065 345 12 30

Izaberite proizvođača

Za Webmastere

Imate li dobro posećen sajt? Nudimo vam strateško partnerstvo - pretvorite posetu u zaradu!

Puzzle "Pančevo"

Puzzle 'Pančevo'
Puzzle 'Pančevo'
Cena 990.00 din (uključen PDV)
Ovaj artikal je trenutno rasprodat
Severoistočno od Beograda, na jugu Banata, ne stoji već se stalno širi, grad Pančevo. Ima preko 80.000 stanovnika, a ime grada pominje se čak u davnom devetom veku.
U šesnaestom veku Pančevo je pripadalo Turskoj, ali već početkom osamneaestog veka je ušlo u naručje Austrougarske carevine, što je doprinelo da postane lep, urbanizovani grad.
Postalo je važno mesto u Vojnoj granici i odbrambena linija od Turske imperije. Od tada, u starom gradu Pančevu živeli su zajedno pripadnici raznih naroda, ali je najviše bilo Srba, Nemaca i Mađara.
Pored njih bilo je tu i Rumuna, Jevreja, Cincara, Slovaka i Grka. Stiglo je čak i Rusko plemstvo i inteligencija, bežeći od "Crvenih" u vreme Oktobarske revolucije.
Grad je postao zanatsko, trgovačko i kulturno središte u kome su se preplitale razne kulture. Ekonomski je jačao i napredovao, a u devetnaestom veku prosečni Pančevac bio je gospodin, trgovac ili zanatlija, govorio je tri jezika: srpski, nemački i mađarski, oblačio se po evropskoj modi i imao bogat kulturni život. Održavani su balovi, koncerti i pozorišne predstave. Putovalo se železnicom i parobrodom.

Još uvek bez ocene
Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal
20-Apr-2011 21:50:13
SERBIA
(77.243.20.209)
Ocena 10
Posto sam Pancevka jasno je da sam pristrsna...zahvaljujuci ovoj slagalici imala sam adekvatan poklon za zeta Italijana:-)

Tako Lako Shop se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu poptuno verodostojni. Nažalost, usled velikog broja artikala u ponudi, neizbežno je da nam se ponekad potkradu i greške. Ljubazno vas molimo da nam se javite ukoliko primetite grešku.

Dostupnost proizvoda: ukoliko se ispostavi da proizvod koji ste narucili ipak nije dostupan, o tome ćete biti obavešteni u najkraćem roku (1-2 radna dana) po vašoj porudžbini.

Troškovi dostave formiraju se za celokupnu vašu narudžbinu i zbog toga će se prikazati kada sve artikle koje želite da kupite stavite u korpu i kliknete na dugme Idem na kasu. Radi orijentacije cenovnik dostave možete pogledati ovde

Broj proizvoda : 0

Sortiraj

Proizvođač