Home Zdravlje Terapeutska masaža kao spoj obnavljanja, oporavka i opuštanja tela

Terapeutska masaža kao spoj obnavljanja, oporavka i opuštanja tela

masaza novi beograd

Mnogo je razloga iz kojih bi trebalo bar povremeno telu priuštiti zadovoljstvo i uživanje u čarima najbolje masaže. Tek kada se pronađe dovoljno vremena za sebe, onda se uvide prednosti relaksacije i opuštanja bez granica uz najbolje i vrlo delotvorne masaže. Sa druge strane, terapeutska masaža predstavlja ne samo način rasterećenja, već i značajan element oporavka nakon nezgode.

Terapeutska masaža Novi Beograd može se zakazati pozivom na broj telefona, ili putem inovativnih sajtova na internetu, kao „ulazna karta“ u svet opuštanja i kvalitetnog povratka u prvobitno stanje, fizičku formu i spremnost za nove poslovne i privatne izazove. Kada se sprovodi terapeutska masaža cena ne znači visoka ulaganja novca, već se za nekoliko hiljada dinara može obezbediti tretman u trajanju čak od 120 minuta.

Kako teče postupak u kojem se realizuje najbolja terapeutska masaža?

Masaža Novi Beograd može se zakazati brzo i lako, a određeni vid i tehnika pokreta dogovoriti sa lekarom, ili direktno osobljem iskusnih timova. Kada je u pitanju terapeutska masaža, nju realizuju fizioterapeuti, odnosno iskusna i stručna lica koja poznaju sve tehnike, pravila, simptome i patologiju, a uvek je poželjno imati izveštaj lekara. Posebno kada su u pitanju raznovrsne povrede, potrebno je savetovanje sa doktorom, a terapeutska masaža svakako je važan element uspešnog oporavka, koja se u određenom trenutku preporučuje.

Nakon konsultacija sa stručnim osobama, tretman može da se zakaže u trajanju od 30, 40 minuta, pa sve do 120 minuta u kontinuitetu, što zavisi i od stepena povreda, bolova, upalnih procesa i generalno simptoma raznovrsnih tegoba i problema. Rezultati se osećaju već nakon prve masaže, a posvećivanje pažnje redovnošću tretmana bez odlaganja i odustajanja, može dugoročno dati i više nego aktivne mišiće, zglobove i opušteno telo.

Dobre strane koje ima inovativna terapeutska masaža

Sama konstrukcija terapeutska masaža sugeriše da je u pitanju delovanje na funkcije mišića, zglobova, potkožnog tkiva, čak i samih kostiju. Kako je sprovode profesionalni i uvek iskusni fizioterapeuti, obezbeđuju se pouzdani i delotvorni efekti, sa dugoročnim rezultatima oporavka i zadovoljstva. Cilj ovakve masaže jeste delovanje direktno na izvor bola, i to se vrši snažnim pokretima prstiju ruku, čitavom šakom, čak i rukom do podlaktice. Intenzitet pritisaka je često visok i pokreti su snažni, kako bi se sve postojeće blokade, tegobe i upalni procesi umanjili i potpuno eliminisali iz tela.

U trajanju od svega 30 minuta postiže se dobijanje nove energije i vitalnosti, a istovremeno se deluje pozitivno i na raspoloženje, spremnost za nove izazove i stvara osmeh na licu. Za razliku od klasične masaže, terapeutski pokreti prvenstveno su namenjeni efikasnom oporavku tela od nezgoda, ali sa druge strane i idealnom opuštanju nakon napornog dana. Zbog toga, čak i kada nisu u pitanju jaki bolovi, ukočenost i povrede, terapeutska masaža može biti odličan izvor opuštanja i odmora.

Efikasan oporavak, regeneracija i obnavljanje mišića, zglobova i kompletnog tela dobija se rezervacijom termina za terapeutsku masažu, kao način dugoročno zdravog tela i oporavak od povreda. Delujući preventivno na potencijalne izvore tegoba, ili kao način uspešnog toka lečenja i ozdravljenja, fizioterapeuti poznaju sve tehnike koje daju delotvorne i brze rezultate za svaki tip problema.