Korišćenje usluge rent a car danas nije strano. Međutim za mnoge ovo i dalje predstavlja nepoznanicu u pravom u smislu  te reči. Rent a car se koristi od davnina, a u Srbiji ova usluga je popularna baš kao i u svetu. Sve više je ljudi iz poslovnog sveta koji koriste usluge ovog tipa. Mnoge kompanije imaju čak sklopljene ugovore sa određenim rent a car agencijama kako bi svojim zaposlenima olakšali poslovni put i omogućili vozilo kojim će se prevoziti. Danas je moguća opcija i unajmljivanja vozača pored usluge renta car-a. Tako da ako nemate položeno ili jednostavno niste za vožnju zajte da imate opciju i unajmljivanja vozača. 

U Beogradu rent a car usluga se dosta koristi pogotovu među strancima. Sam proces rezervacije automobila je jako jednostavan. Dovoljan vam je internet pristup i par klikova. Ukucavanjem reči poput iznajmljivanje automobila Beograd ili rent a car Beograd dobićete pregršt opcija i veliki izbor rent a car agencija. Potrebno je odlučiti se za jednu od a ukoliko se pitate kako čitav ovaj process izgleda pomoći ćemo vam. Pročitajte par korisnih saveta u nastavku teksta a tiču se samog procesa iznajmljivanja rent a car-a.

Upoznajte se sa rent a car agencijom

Pre same rezervacije automobila dobro razmislite za koju bi se rent a car agenciju odlučili. Detaljno istražite tržište a onda svedite izbor na par najboljih po vama. Većina rent a car agencija danas ima svoj vebsajt pa se tamo možete informisati o većini stvari koje vas interesuju. Na osnovu vebsajta možete oceniti koliko je određena rent a car agencija profesionalna i ozbiljna u svom poslu. Dobro je da istražite više agencija jer se cene u uslugama ponekad znatno razlikuju od agencije do agencije. Jeftin rent a car Beograd danas je moguće pronaći ali je potrebno malo više strpljenja i vremena u procesu traženja prave agencije. Obratite pažnju i na samu ponudu automobila koje agencije poseduju i pobrinite se da budete sigurni da u svom voznom parku imaju marku atomobila koju tačno vi tražite. O tome da li ste na pravom putu kada je odlučivanje za određenu rent a car agenciju u pitanju vam može pomoći internet ali i google recenzije. Tamo možete pročitati utiske i komentare korisnika i steći generalnu sliku o samoj agenciji. 

Iznajmljivanje automobila

Kako bi automobil iznajmili od dokumentacije vam je potreban pasoš ili lična karta i vozačka dozvola. Vozačku dozvolu morate posedovati minimum godinu dana. Starosna granica za korišćenje ove usluge je 21 godina života. 

Preuzimanje vozila

Preuzimanje vozila dogovarate unapred sa agencijom. Ukoliko želite da vas vozilo čeka na aerodromu ili nekom drugom mestu sve je moguće samo se te stvari unapred organizuju u konsultaciji sa agencijom. Bitno je da budete tačni kako bi iskoristili najam automobila maksimalno. Kada po vozilo dođete pogledajte detaljno automobil i ukoliko primetite bilo šta u smislu da imate zamerku na određeno vozilo obavestite predstavnike agencije o tome omdah kako bi vam zamenili vozilo. Sve treba da bude u savršenom stanju na vozilu stoga bi najboilje bilo da slikate stanje automobila kako unutra tako i spolja kako bi izbegli eventualne neprijatnosti kasnije.