total tv kraljevo

Prvi satelit namenjen za emitovanje telivizijskog signala lansiran je 1962. godine, a nedugo nakon toga je započeo i prvi satelitski televizijski prenos.

Šta je satelitski provajder?

 Sateliti su uveliko olakšali prenos televizijskog signala, odnosno nekog događaja uživo umesto prikazivanja snimljenog sadržaja. Razvoj je išao tako brzo da su do kraja 1962. godine gledaoci iz 16 zemalja mogli gledati američke televizijske programe, što je dovelo do popularizacije ovog načina prenosa. 

Sateliti je danas najpouzdanije i najefikasnije sredstvo za emitovanje televizijskih i radijskih kanala širom sveta. Satelitska televizija je naziv za televizijske sastave koji televizijske signale prenose pomoću telekomunikacijskih satelita. Sateliti su smešteni na udaljenosti od 36 000 km od Zemlje i međusobno su razmaknuti nekoliko stupnjeva, a na jednoj poziciji se može nalaziti jedan sateliti ili više njih koji su grupisani na tom mestu. Sastav radi na način da se signal iz televizijske postaje dovede do odašiljačke stanice, koja odašilje signal prema satelitu koji ga zatim pojača i šalje nazad na zemlju. Osnovni satelitski sastavi se sastoje od antene, konvertera i satelitskog prijamnika, te će ujedno o svakoj ovoj komponenti zavisiti i kvalitet slike i zvuka. 

Koje su prednosti satelitskog provajdera kao što je Total TV i njihova cena

Postoji nekoliko prednosti koje poseduje satelitski provajder. Prva prednost može biti HD audio i video kvalitet koji je trenutno jedan od najboljih. Druga prednost može biti ta što je signal dobar svuda, čak i u nekim zabačenim naseljima i selima. Treća prednost jeste svakako cena satelitskog provajdera. Cena satelitskog provajdera zavisi od nekoliko faktora, a dva ključna su svakako koja je kompanija u pitanju, i šta sve korisnik želi da uzme jer postoje razni paketi koji obuhvataju televiziju, internet, mobilni, itd. 

Jedna od najvećih kompanija satelitskog provajdera jeste Total TV koja je nastala početkom XXI veka i koja se vremenom širila i postala jedna od najdominatnijih na ovim prostorima. Pored kvaliteta koji nudi ova kompanija, svakako da i pristupačne cene govore u korist tome. Dostupni su u na celoj teritoriji Sribije, pa tako npr. Total TV Kraljevo nudi preko 150 različitih televizijskih i radijskih kanala, među kojima postoje kanali zabave, sporta, filmskog programa, muzičkog, itd. Cena satelitskog provajdera u kompaniji Total TV je različita i ona iznosi od 895 do 2095 dinara i zavisi uglavnom od broja kanala koje korisnik želi da ima. 

Pored toga, postoje i brojni paketi koji omogućavaju korisnicima da pored televizije uzmu i internet i telefon, i na taj način na jednom mestu dobiju sve što im je potrebno. Cena ovih paketa iznose oko 3000 dinara u zavisnosti od broja kanala, programa, brzine interneta, telefona, itd. Međutim, u kompaniji Total TV često postoje akcije koje privlače nove korisnike. Pored toga, i starim korisnicima se daju nove povoljnosti kada istekne ugovor. Te povoljnostu su uglavnom manje plaćenje na neki određeni vremenski period, koji može biti od nekoliko meseci pa sve do 12 meseci. Cena ovakvih promotivnih paketa iznosi od 699 dinara i to samo za televiziju do 1599 dinara za neki veći paket kao što je: televizija, internet, telefon, itd.