elektricari

Elektro radovi su neophodni svakom prostoru – kući, stanu ili poslovnom objektu, bez obzira na veličinu biznisa i delatnost. Električari su zaduženi za bezbedno i kvalitetno izvođenje svih radova u vezi sa elektro instalacijama, kao neophodnosti savremenog života. Najvažniji aspekt realizacije svih poslova u vezi sa strujom, jeste maksimalan stepen sigurnosti. elektricri

Električare zovemo kada se sprovode najrazličitiji poslovi, koji mogu biti povezani sa radom drugih profesionalaca – servisera uređaja, instalatera raznovrsne opreme, čak i molera u slučaju renoviranja prostora. Pored njih, elektroinženjeri su zaduženi za detaljne projekcije svih radova, planiranje i temeljno donošenje odluka u vezi sa predviđenim zaduženjima i poverenim poslovima.

Novoizgrađeni objekti – električari postavljaju instalacije

Kada je u pitanju novogradnja, električari imaju obimne radove, jer su zaduženi da postave „temelj“ funkcionisanju objekata svojim elektro instalacijama. Naime, zaduženi su za razvođenje električne energije svuda gde je to potrebno. Uz razvodne ormare i table koje se postavljaju na ključnim mestima, električari dovode struju namenjenu obezbeđivanju osnovnih uslova za život i rad u prostoru. Potrebno je postaviti instalacije za rasvetu – lustere, led trake i diode, plafonjere, lampe, pojedinačne sijalice i mnogo toga drugog, kako ispred, tako i unutar obekata. 

Pored toga, vrši se instaliranje utičnica na lako dostupnim i mestima koja će biti povezana sa uređajima koja se priključuju na pogon struje. Pričvršćivanje novih prekidača na zidove hodnika i prostorija, izolovanje produžnih i klasičnih kablova radi obezbeđivanja sigurnosti, ali i otklanjanje estetskih smetnji, poslovi su koje električari mogu da realizuju za vrlo kratko vreme. Uz sve navedeno, oni znaju samostalno da odrede adekvatnu poziciju svim instalacijama, kao i da učine prostor funkcionalnim i praktičnim. 

Postojeći objekti – električari proveravaju i menjaju instalacije

Objekti bilo koje namene, koji su već u upotrebi, mogu imati potrebu za određenim zamenama, proverama i ispitivanjima. Električari su najčešće zaduženi za raznolika servisiranja – postojećih uređaja, bele tehnike, ali i konkretnih mesta dovoda električne energije. Na primer, električari se angažuju za servisiranje mašina za pranje i sušenje veša ili sudova, zatim za proveru rada grejača rerne, šporeta, bojlera, ali i štampača i malih kućnih aparata koji imaju problem u vezi sa elektro instalacijom. Ukoliko imate potrebu za električarskim radovima postavite oglas na sajtu svimajstori.com i odaberite najbolju ponudu.

Električari takođe imaju zadatak da zamene dotrajale prekidače, utičnice, oštećene i kablove koji imaju prekide, zatim da provere funkcije osigurača i razvodnih ormara, kao i da vrše sva druga ispitivanja ispravnosti rada elektro uređaja i instalacija. Dodatno, bave se i otklanjanjem problema u elektro funkcijama, sa posebnim osvrtom na pronalazak uzroka, smetnji i drugih pojava koje otežavaju njihov pravilan rad. To je važno kako bi se preventivno delovalo i otklonila svaka mogućnost ponovne pojave kvarova i slabljenja elektro funkcija. Svi navedeni poslovi, deo su servisiranja, odnosno tehničkog održavanja objekata koji već imaju svoju namenu, redovne tokove i aktivnosti zbog kojih je potreban nesmetan rad svih elektro instalacija, postrojenja i uređaja. 

Radovi koje električari efikasno, posvećeno i uvek pouzdano obavljaju su raznovrsni i zavise od konkretnog slučaja – vrste, slučaja i drugih okolnosti. Bave se instaliranjem, montažom, servisiranjem i zamenom svih delova koje su u vezi sa funkcionisanjem sistema električne energije, i koji se ne mogu obavljati bez njihovog prisustva. Električari su danas veoma traženi na tržištu rada i predstavljaju zanimanje koje je potrebno u svim delatnostima i segmentima poslovanja.