Home Dom i dvorište Materijal za molere koji je važan da bi ravnajući sloj poda izgledao...

Materijal za molere koji je važan da bi ravnajući sloj poda izgledao savršeno

kosuljica za pod

Oblaganje podnih obloga zahteva prethodno detaljno bavljenje površinom, na način da se stvori potpuno ravan sloj, pa tek onda pristupa postavljanju laminata, parketa, pločica i brodskog poda. Materijal za molere obuhvata i segment za ravnajući sloj, odnosno mase i strukture koje će stvoriti besprekornu površinu.

Da bi pod bio postavljen pravilno i izgledao estetski fantastično, veoma je važno da bude odabrana najbolja masa za izravnavanje betona spolja, ili košuljica za pod. Uz brojne materijale, moleri stvaraju čaroliju na zidovima i podovima, bilo prilikom izgradnje, adaptacije prostora ili renoviranja. Za ravnajući sloj poda cena se formira po kvadratu, i u najvećoj meri zavisi od strukture, proizvođača materijala koji se koristi i niza drugih faktora.

Zašto je važno da ravnajući sloj za podove bude savršeno realizovan?

Podovi su bitan deo svakog enterijera, ali i prostora ispred objekata, zbog čega se podrazumeva da je ravnajući sloj savršen. Da bi upravo površina poda bila takva – besprekorno ravna, važno je da se kvalitetno postavi ravnajući sloj za podove, ručno ili uz upotrebu profesionalnih mašina. Važan deo ravnanja jeste cementna košuljica i radi se o sloju koji daje ravnu, glatku i urednu površinu, na koju se kasnije montiraju raznovrsni podovi. Kada se postavlja cementna košuljica cena se formira po kvadratu, i varijateti zavise od konkretnog stanja podloge, obima posla i drugih faktora.

Da bi se formirao sloj cementne košuljice od strane profesionalnih timova, cena se kreće između 5 i 6 evra po kvadratnom metru za debljinu teksture od 4 do 5 centimetara, u proseku. Da bi se postavio ravnajući sloj cena se formira kada se planira cementna košuljica, i može da bude na višem nivou ako zahteva upotrebu drugih podloga i premaza. Cementna košuljica sastoji se od mešavine vode, cementa i sitnog peska, a može biti planirana kao sloj preko postavljene izolacije – termo ili zvuka u prostoru.

Materijal za molere koji značajno unapređuje profesionalne radove

Pored toga što se podrazumeva da ravnajući sloj za podove treba da bude besprekorno uredno i precizno postavljen, veliku i značajnu ulogu u uspešnosti ukupnih radova stvara materijal za molere. Masa za izravnavanje betona spolja neizostavan deo je radova koji stvaraju potrebna poravnanja prilikom uređenja eksterijera, odnosno betosnkih struktura, kao što su staze, stepenice, prostor ispred izlaza i slično.

U svakoj teksturi za ravnajući sloj, bez obzira na namenu i mesto postavljanja košuljica za pod ima bitno mesto dobijanja potrebne glatkoće i kvaliteta. Kada se realizuju drugi radovi kao što je na primer lepljenje keramičkih pločica preko površine na koju je već postavljen ravnajući sloj, fug masa je je vrlo bitan materijal za molere. Kada se bira najbolji materijal kao što je Mapei fug masa cena za pakovanje određene težine neznatna je u poređenju sa koristima, a određena tekstura može se pronaći već od nekoliko stotina dinara, pa višestruko skuplje za viši stepen kvaliteta.

Materijal za molere važan je deo uspešne realizacije svih zamišljenih radova, bilo da je u pitanju ravnajući sloj za podove, lepljenje pločica, adaptacija ili dekorisanje zidova. Da bi svaka zamisao bila lako izvodljiva, moleri uvek predlažu kvalitetne materijale, poznatih svetskih ili domaćih proizvođača, za koje je kvalitet zagarantovan, kao i dugotrajnost svih radova u enterijeru ili spoljašnjosti objekata.