Home Tehnologija Kupujete polovni traktor? Evo šta treba da znate

Kupujete polovni traktor? Evo šta treba da znate

rezervni delovi za Zetor

Želite da kupite traktor ali niste sigurni koji bi odabrali. Ne posedujete dovoljno znanja iz ove oblasti pa niste ni sigurni da li bi odabrali dobar i kvalitetan traktor kakav priželjkujete. Donosimo vam par smernica u nastavku koje vam mogu biti od koristi pri kupovini polovnog traktora. Inače traktor potiče od latinske reči trahere što u prevodu znači vući. Traktor je pogonsko vučna mašina koja služi da bi obavljali razne radne operacije. Danas skoro svako domaćinstvo koje se bavi poljoprivredom poseduje bar jedan traktor a i budimo iskreni nijedno to domaćinstvo ne bismo mogli zamisliti bez njega. Zašto? Odgovor je jednostavan, nijedan posao na njivi ne bi mogao da se obavi bez traktora. Ipak kupovina traktora nije mala stvar i jedna je od bitnijih investicija. Iz tog razloga ne bi bilo dobro omašiti u kupovini već se naoružati svim potrebnim informacijama kako bi kupovina protekla u naboljem mogućem redu. Odmah pre svega da nappomenemo jednu bitnu stvar ukoliko želite da vam traktor bude ispravan i da vam dugo traje morate ga pravilno održavati.

Razni modeli traktora su nam dostupni u današnje vreme pa tako nas prate i brojna pitanja vezana za sam brend za koji bi se opredelili. Većina danas svoju naklonost poklanja IMT traktorima i kupuje traktore tog brenda. Pored IMT traktora dosta njih se opredeljuje i za traktore brenda John Deere. Ova dva spomenuta modela traktora su svakako i najpoznatiji ali to svakako ne mora da znači da drugi modeli nisu dobri. Naprotiv mnogo manje poznati modeli poput ursus traktora su i više nego kvalitetni. Prilikom kupovine savet je da uzmete u obzir dostupnost rezervnih delova određene marke traktora. Zamislite situaciju da ste u sred nekog rada na njivi i da vam otkaže jedan od delova traktora čije rezervne delove ne možete lako pronaći. Rezervni delovi za Ursus traktore ali i marke IMT, Johnn Deere mogu se pronaći u svakoj bolje opremljenoj radnji za poljomehanizaciju.

rezervni delovi za Ursus

Ako niste sigurni da li biste napravili dobru odluku pri kupovini traktora savet je da možda povedete nekog sa sobom ko zna više o svemu tome. Baš kao što smo napomenuli određene marke traktora poput IMT, John Deere skoro svi da su čuli ali  isto tako znajte da ima i onih dobrih ali manje poznatih poput Zetor traktora za koje jako mali broj ljudi zapravo zna. Zetor traktori jako su kvalitetni, jednostavnog su izgleda i dugotrajni a za njihovo održavanje nije potrebno izdvajati previše novca. Rezervni delovi za Zetor se takođe mogu naći u svakoj bolje opremljenoj radnji za poljoprivrednu mehanizaciju.

Traktor kupujete u zavisnoti od toga za šta vam treba.  Recimo za svrhu voćarstva možete kupiti onaj sa manje konjskih snaga.

Pored traktora mašina bez koje je teško zamisliti radove na njivi je i kombajn. Ova mašiina dosta je skupa zbog svoje kompleksnosti i veličine. Vodite računa da i rezervni delovi za kombjan budu dostupni i da ih lako možete nabaviti.